Ora de tenis individuala – Copii  

lectii de tenis pentru copiii tenis bucuresti tenis pro

Cursurile se adresează copiilor de toate vârstele care doresc să învețe tenis sau să ajungă la nivel de performanță. Este recomandat ca vârsta minimă la care încep cursurile să fie de 4 ani. Accentul se pune pe exerciții specifice pentru coordonare, echilibru și îndemânare.

În cadrul cursurilor de inițiere în tenis se acordă o foarte mare importanță corectitudinii loviturii, dar nu este neglijată plăcerea copiilor de a juca, dar și de a se distra la tenis. Principalul nostru scop este acela de a determina cât mai mulți copii să practice tenisul, un sport în care nu are ce căuta violența.

Ora de tenis durează 55 minute ( 5 minute sunt necesare refacerii terenului pentru ora următoare). Lecția începe cu o încălzire, deoarece trebuie să aducem organismul la parametrii optimi de efort, dar mai ales pentru a nu risca o accidentare.

Urmează lecția efectivă de tenis în care copilului i se explică: lovitura de dreapta, lovitura de rever etc., mișcări și elemente specifice tenisului. La sfârșitul orei de tenis se face un joc în care se pune accent pe dezvoltarea vitezei, îndemânării și coordonării copilului.

În funcție de modul în care colaborează la oră, cel mic va primi un premiu.