Ora de tenis individuala – Adulti  

Dacă ai ajuns la vârsta maturității și încă nu ști să joci tenis, nu e prea târziu să înveți.

Ai nevoie doar de un instructor avizat, care să te ajute să deprinzi “basicul”. La finalul lecțiilor vei ști cum să servești, cum să lovești pe dreapta (forehand) și pe stânga (backhand) și cum să te deplasezi în teren. Nu de alta, dar chiar și amatorii trebuie să deprindă corect mișcările, în caz contrar riști să te accidentezi. Și apoi cursurile de inițiere în tenis nu sunt destinate doar copiilor.

Plecând de la ideea că oricine poate juca tenis corect, aceste cursuri îți pot fi de un real folos. Te vor ajuta să prinzi gustul acestui sport și să-l folosești pentru a te relaxa în aer liber cu amicii, pentru a socializa cu partenerii de afaceri sau colegii de muncă și pentru ați face prieteni noi.A juca tenis înseamnă recreere, mișcare, sănătate, un mod de distracție și relaxare la orice vârstă.

Fiindcă este un sport care solicită fizic, ar fi bine să treci pe la medic pentru a-ți face un control.

Ora de tenis durează 55 minute ( 5 minute sunt necesare refacerii terenului pentru ora următoare). Lecția începe cu o încălzire, deoarece trebuie să aducem organismul la parametrii optimi de efort, dar mai ales pentru a nu risca o accidentare.

Urmează lecția efectivă de tenis în care elevului i se explică: lovitura de dreapta, lovitura de rever etc., mișcări și elemente specifice tenisului. La sfârșitul orei de tenis se face un joc test în care se pun în aplicare toate elementele predate în cadrul lecției.

În cadrul TENIS PRO există jucători amatori care se pregătesc pentru circuitele de tip amator “Tenis Partener” și competiții sportive.